Structura unei tigari electronice

Tigara electronica este compusa dintr-un atomizor, un circuit electric controlat de un microcomputer si un acumulator cu lithium. In varful acumulatorului se afla un led indicator.

Cum functioneaza:

Circuitul electronic va incepe sa functioneze in momentul cand veti incepe sa inhalati din tigara. Nu este nevoie de o conectare manuala prealabila a circuitului inaintea inhalarii, acesta folosind o electrovalva care se declanseaza automat. Oprirea inhalarii va opri procesul de atomizare iar tigara va reveni la modul stand-by. Este recomandat sa folositi tigara in pozitia orizontala (nu inhalati cand tineti tigara in pozitia verticala-rasturnata) pentru a evita scurgerea lichidului in gura.

Cartusul reincarcabil

Cartusul reincarcabil este compus dintr-un inhalator si un recipient de stocare a lichidului. In recipientul de stocare se gaseste lichidul pe baza de nicotina care se transforma in vapori pentru a fi inhalat. In general lichidul din interiorul cartuselor are 4 concentratii : tare (high) , mediu (med) , slab (low) , fara nicorina (no). Concentratiile high, med si low sunt considerate substitut al tigarilor clasice doarece contin nicotina iar low poate fi folosit doar pentru a corecta gestul de a fuma.

Atomizor (dispozitiv de incalzire)
Atomizorul serveste la evaporarea lichidului din cartus. Acesta transorma aerul inhalat in aer cald ce schimba lichidul din cartus in vapori pentru a putea fi inhalat.

Acumulatorul si incarcatorul
Tigara electronica foloseste o baterie speciala bazata pe lithium care functioneaza la 3.6V si un incarcator special folosit pentru incarcarea acesteia. Acestea nu pot fi inlocuite cu alte produse considerate similare. Incarcatorul de casa functioneaza in parametrii normali la un voltaj de AC100V-240V , 50/60Hz , respectiv DC12-24V in cazul incarcatorului de masina. Diferentele de tensiune fata de valorile mentionate mai sus pot duce la deteriorarea produsului.