Imagini tigari electronice

Imagini tigari electronice

tigari electronice

Tigari electronice

Ne ingrasam sau slabim daca consumam tigari electronice?

Unii fumatori considera ca nu pot renunta la consumul de tigari clasice din cauza faptului ca se pot ingrasa. Cercetatorii sustin ca nicotina ca o baza de tratament ar putea fi un real ajutor in controlul greutatii. Unele studii insa confirma ca aceasta substanta  inhiba pofta de mancare, iar cine doreste sa renunte la fumatul clasic poate folosi linistit tigara electronica cu nicotina, pentru ca nu exista posibilitatea sa li se modifice greutatea corporala. Diverse studii ale cercetatorilor de la Universitatea Yale au facut cateva referiri in revista Science despre un  experiment realizat pe soareci, prin care au constatat ca nicotina activeaza neuronii pentru a trimite anumite semnale care sa demonstreze ca au mancat suficient, insa respectivii neuroni nu sunt aceeasi care declanseaza pofta de tutun.

Tigara electronica este un produs ce lupta impotriva fumatului si de aceea din ce in ce mai multi oameni au un mare interes in achizitionarea de tigari electronice. Acestea sunt considerate ori o alternativa mai sanatoasa la tigarile conventionale, ori  o modalitate de a se lasa definitiv de fumat. Tigara electronica imita aproape perfect tigara clasica, iar lichidul vaporizat are diferite arome si concentratii de nicotine.

Tigarile electronice au fost initial concepute cu scopul de a convinge fumatorii sa renunte la fumatul clasic. In urma rezultatele unui studiu din Anglia realizat in anul 2010 pe 3500 de fumatori s-a demonstrat ca tigarile electronice au avut rezulate bune. Astfel,  in  urma rezultatelor studiului, 87 % dintre fumatori au recunoscut faptul ca tigarile electronice i-au ajutat  sa renunte la fumat sau au redus semnificativ consumul de tigari clasice.

Desi conceptul tigarilor electronice este deja de mai bine de patru decenii, debutul lor in comert  s-a declansat in anul 2004. Cercetarile asupra acestor produse arata ca aproximativ 55 % dintre fumatori sunt de parere ca tigarile electronice reprezinta un real substitut pentru tigarile traditionale. Tigarile electronice se gasesc pe piata in diverse domensiuni si forme. Unele dintre acestea arata ca tigarile normale sau ca trabacurile sau altele chiar au forme de creioane. Indiferent de forma pe care o au, tigarile electronice sunt concepute in jurul unui element de incalzire, adica anume un acumulator si un atomizor care face posibila inhalarea vaporilor. Aburii emanati de tigara electronica nu sunt toxici si nu ofenseaza pe nimeni. Un studiu publicat in Jurnalul american de medicina preventiva a concluzionat ca tigarile electronice pot ajuta oamenii sa renunte la fumatul traditional.