Imagini tigara electronica

Imagini tigara electronica

tigara electronica

Tigara electronica

Cat de usor renunti la fumat cu tigara electronica ?

Ambitionati de criza financiara care pare fara final, dar si manati de gandul ca isi pericliteaza sanatatea, tot mai multe persoane din randurile fumatorilor hotarasc ca ar fi mai bine pentru ei sa renunte la fumat. Acesta e un lucru foarte bun, numai ca pus in practica devine un lucru greu de realizat.

Renuntarea la fumat, avand la baza o vointa de fier, a dat foarte putine rezultate pozitive pentru cei care au incercat. Alti fumatori au apelat la plasturi cu nicotina sau guma de mestecat, dar nici acestea nu au avut rezultatul scontat. Potrivit unui studiu aparut recent un fumator reuseste sa renunte astfel la fumat abia la a opta incercare. Majoritatea insa nu se mai obosesc sa incerce de mai multe ori si abandoneaza dupa primul sau al doilea esec. Alternativa optima pentru a renunta la tutun este tigara electronica. Folosind acest dispozitiv nu trebuie sa o dati in bara de opt ori ca reusiti sa va lasati de fumat. Tigara electronica livreaza concentratia de nicotina dorita de fumator, acesta nemaiavand ulterior dorinta de a aprinde o tigara. In plus, lichidul folosit o data cu aceasta nu contine tutun si nici substante cancerigene.

Tigara electronica a fost inventata de medicul chinez Hon Lik, in anul 2003, fiind considerat un produs revolutionar. A intrat pe piata un an mai tarziu de la inventie. De atunci, milioane de oameni au renuntat la tigarile clasice in favoarea acestui dispozitiv, cu toate ca au fost lansate fel de fel de zvonuri cum ca tigara electronica ar fi mai nociva decat tutunul. De exemplu, Organizatia Mondiala a Sanatatii nu promoveaza tigara electronica ca o alternativa la fumatul clasic, ci spune despre ea ca este nesanatoasa si ineficienta. Aceste declaratii vin din cauza producatorilor de tutun, care au un profit urias de pe urma vanzarii tigarilor clasice si simt ca le sunt amenintate profiturile pentru ca tot mai multi oameni folosesc tigara electronica in detrimentul tutunului.

Un nou studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea de Est din Londra arata ca tigara electronica da un randament foarte bun. Astfel, 86% dintre persoanele chestionate au reusit sa renunte la fumat cu ajutorul acestui dispozitiv. Sondajul a fost facut prin contactarea prin internet a 1400 de persoane care folosesc tigara electronica. Studiul, publicat in revista Addiction, arata ca 75% dintre chestionati au inceput sa foloseasca tigara electronica ca o alternativa a fumatului clasic, 22% au inceput sa foloseasca dispozitivul din alte motive, 7% cu gandul de a renunta la fumat, 6% din motive de sanatate si 3% pentru a evita restrictiile impotriva fumatului in spatiile publice. Un alt lucru pozitiv obtinut in timpul cercetarii si declarat de coordonatorul studiului, Lynne Dawkin, este acela ca s-au observat imbunatatiri privitoare la sanatatatea persoanelor chestionate. Oamenii au spus ca nu mai au probleme cu tusea dimineata si respira mult mai usor. La acest studiu au participat 1123 de fosti fumatori si 218 fumatori, din 33 de tari.

Iata, deci, concluzia finala. Renuntati mult mai usor si sigur la tutun folosind tigara electronica, fara a avea efecte nocive asupra sanatatii voastre si cu un impact redus, pe termen lung, asupra bugetului familiei.