Cine a inventat tigara electronica ?

Multi oameni se intreaba cine a inventat tigara electronica. Multi nu stiu, in timp ce altii sustin ca Hon Lik din China…Un articol recent aparut pe internet spune ca in 1963 Herbert A. Gilbert si-a pus brevetele pe o inventie numita „Tigara fara fum”. Doi ani mai tarziu brevetul a fost acceptat.

Problema devine oarecum complicata avand in vedere noile tehnologii si design-uri folosite la tigari electronice, dar ce este sigur este ca acum 48 de ani Herbert si-a prezentat ideea tigarii fara fum la Biroul de brevete al Statelor Unite… cel putin asa sustin americanii.

Iata un fragment din declaratie:

„Prezenta inventie este o tigara fara fum care are ca obiect sa ofere un mijloc sigur si inofensiv pentru fumat si o metoda de a fuma care inlocuieste tutunul si hartia cu un aer cald, umed si aromat”

Indiferent cine a inventat sau nu tigara electronica important este ca avem acest dispozitiv, ca putem alege intre a fuma tigari clasice si a fuma sanatos, tigari electronice. Dupa 48 de ani nu numai ca am gasit alternativa de a renunta la fumat, ba chiar avem si mai multe modele de tigari electronice care sunt concepute pentru a satisface nevoile oricarui fumator.

Este clar ca cei mai mari producatori de tigari electronice sunt in China, este clar ca tigara electronica evolueaza in fiecare an, aparand noi modele tot mai eficiente.