Atomizor vs. Cartomizor !

Atomizoarele exista inca de cand au aparut tigarile electronice. O tigara electronica care foloseste un atomizor si un cartus este recunoscuta ca fiind un model alcatuit din trei piese. Atomizorul primeste curent de la baterie apoi vaporizeaza lichidul aflat in cartus care intra in contact cu puntea atomizorului. Atomizoarele sunt cel mai des intalnite in kiturile de tigari electronice.

Atomizoarele sunt concepute pentru a functiona cu cartuse care detin un rezervor mic de lichid. Cartusele sunt facute pentru a se potrivi fie in interiorul atomizorului, fie peste atomizor.DSE108 sau DSE401 sunt exemple de tigari electronice ce functioneaza cu cartuse care se potrivesc peste atomizor,iar tigara electronica DSE901, tigara electronica DSE 510 sau tigara electronica DSE808 sunt  modele care folosesc cartuse care intra in atomizor.

Cartusele contin, de obicei, un material absorbant care retine lichidul.Cartusele vin intr-o mare varietate, care variaza de la cartusul standard la cartusul tank, care poate retine pana la 2 ml de e-lichid.

Un cartomizor poate fi considerat un atomizor si un cartus combinate intr-o singura unitate. O tigara electronica care foloseste un cartomizor este recunoscuta ca fiind un model alcatuit din doua piese. Intr-un cartomizor de tigara electronica fluxul de aer trece, de obicei, prin centrul unui tub unde este localizat elementul de incalzire.

Cartomizoarele sunt disponibile pentru multe modele de tigari electronice. Printre acestea cele mai cunoscute sunt Ego sau TGO 901. Acestea retin mai mult lichid decat cartusele obisnuite si ofera aroma consecventa pana la golire.

Avantaje si dezavantaje cartomizor:

Avantaje: lichid mai mult, reincarcare mai rara, pret mai mic.

Dezavantaje: trebuie umplut de regula cu seringa, nu poti schimba usor aroma, rezista la 5-6 incarcari.

Avantaje si dezavantaje atomizor:
Avantaje: Se umple mai usor, rezista mai mult in timp.
Dezavantaje: Trebuie umplut mai des, cost mai ridicat

One thought on “Atomizor vs. Cartomizor !

  1. MarianP

    cartomizoarele sunt varza

Comments are closed.